062/85-00-253 | 065/65-94-508 Trubački orkestar Balkanika za Vaša veselja, svadbe, punoletstva

Melos naroda i omiljena muzika na proslavama

Trubači u svečanim odelimaMelos je reč grčkog porekla i označava lirsku pesmu koja se peva uz pratnju muzičkih instrumenata. Melos je naziv za pesmu, igru, veselje i obično se koristi kada treba istaći i pokazati kako određeni narod voli da slavi i da se veseli, kakav je njegov muzički ukus, tradicija ili duh naroda.

Melos određenog od naroda zavisi od istorijskih dešavanja, karaktera samog naroda i temperamenta ali takođe i stvari kao što su geografski faktori, podneblje, reljef, klima, istorijske ratovi i drugo. Melos se često razlikuje i u okviru jedne države pa tako i u Srbiji postoje različiti melosi u različitim krajevima zemlje.

Dok na jugu Srbije dominira brz ritam, muzika je često nalik Turskoj muzici u Vojvodini dominira laganija muzika uz tamburice. U drugim krajevima Srbije dominira drugačija vrsta muzike što se sve ogleda i na proslavama.

Izbor muzike za veselja

Trubačka muzika je vrsta muzike koja se najviše svira na veseljima u Srbiji i svim prilikama: veridbe, krštenja, venčanja, proslave punoletstva, godišnjice. Najviše se sviraju kola i narodne pesme a kako je trubački orkestar Balkanika uvek spreman da u potpunosti zadovolji muzički ukus svih gostiju, slavljenike i naravno domaćine, naš trubački orkestar svira muziku kako po izboru pesama tako i po ritmu koji najviše vole da slušaju ljudi vašeg kraja.

Orkestar trubača Balkanika svira sve vrste muzike na slavljima i veseljima svadbama i punoletstvima i svim drugim srećnim događajima širom Srbije ali i Balkana i država Evrope u kojima žive narodi Balkana na radu u inostranstvu. Kako trubački orkestar Balkanika ima najveći repertoar pesama i kola, budite sigurni da ćemo na vašem veselju uspeti da zadovoljimo i one najprobirljivije, one poznavaoce retkih i starih pesama, muzike koja čini duh naroda.

Glavni zadatak orkestra za veselja Balkanika je svirati upravo one pesme i na onaj način na kakav se u vašem kraju narod voli veseliti. Osim što smo orkestar koji nastupa više od 20 godina na veseljima, možemo slobodno reći po čitavoj Evropi, sviramo najbolje trubačke pesme, starogradsku muziku, izvornu narodnu muziku, zabavnu i folk muziku ali i džez muziku i strane popularne hitove.

Lepo odeveni trubači

Lepo odeveni trubačiNaš orkestar svojim izgledom i svojim odevanjem nastoji da se u potpunosti uklopi u običaje kraja i bude u skladu i u duhu veselja. Orkestar Balkanika poseduje više vrsta različitih odela kao što je narodna nošnja, ozbiljna svečana odela, ležerna odeća a koju ćemo vrstu odela nostiti zavisi toga kakvi su običaji u vašem kraju i šta vi mislite da je najbolje.

Trubači Balkanika su orkestar sa velikim iskustvom u sviranju najlepše trubačke muzike i na svim veseljima uspevamo da atmosferu podignemo do usijanja da svi vaši gosti od početka slavlja pa do kasnih noćnih sati se vesele uz najbolju muziku. Usluge našeg trubačkog orkestra obuhvataju sve običaje kraja, praćenje mladenaca, dočekivanje i ispraćanje gostiju, dočekivanje kumova, sviranje pesama posle venčanja po vašem izboru i po vašem rasporedu kao i sviranje na svadbenom veselju i kad se iznosi torta.

Ukoliko želite da na vašoj proslavi imate vrhunski trubački orkestar, pozovite nas i budite sigurni da će orkestar trubača Balkanika svirati upravo u onakvom ritmu i one pesme uz koje narod vašeg kraja najviše voli da se veseli.

POGLEDAJTE NAŠE NASTUPE

Nastup u Parovima na HappyTV

Ulazak u Parove uživo na HappyTV

Uvek dostupni

KONTAKTIRAJTE NAS

DRUŠTVENE MREŽE

Trubači Balkanika na FejsbukuTrubači Balkanika na Youtube